• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     Sofya Lüben Karavelov Yüksek İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi

   
        .
 
 
.
Sofya Lüben Karavelov Yüksek İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi, Bulgaristan'da inşaat ve mimarlık eğitiminin verildiği en iyi üniversitedir.
Sofya Luben Karavelov Yüksek İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi uzun yıllardır geleneği olan, öğrencilerine çağdaş düzeyde eğitim sağlayan, en ünlü ve ilgi çeken bir bilim ve eğitim merkezidir.
İnşaat sektörüne yatırım yapan iş adamları bu okuldan mezun olan mühendislere yüksek değer vermektedir ve burs sağlayıp birçoğunu daha resmi diplomasını almadan göreve atamaktadır. Üniversite öğrencilerinin gelecekteki işverenleri ile kominikasyonu işverenlerle mühendisler arasında etkin bir aracı olan okulun bünyesindeki Bilgi ve Kariyer Merkezi aracılığı ile sağlanmaktadır.  
Okul Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın güney-batı kesiminde bulunur. Üniversite binası Sofya'nın merkezine 6 km. mesafededir. Okul binaları Vitoşa ve Lulin dağlarına karşı fevkalade güzel bir manzarası olan 106 dönümlük bir bahçe içine inşaa edilmiştir. Okulun kendine ait eğitim, yönetim, kültür, spor, yurt binaları ve tesisleri vardır.
Okulda eğitim alan öğrencilerimizle Bulgaristan'a gittiğimizde görüştük. Öğrencilerimiz hem okulun imkanlarından, hemde aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Yurt odaları yeni yapılmış ve ayrıca yeni gelecek olan öğrencilerimiz için daha iyi kalitede yurt odaları yapım aşamasında. Okulun sosyal imkanları da oldukça geniş. Okulun çevresinde ev tutmak isteyen öğrenciler için ev kiraları pahalı gelmektedir çünkü ev kiraları 450- 500 euro civarındadır. Zaten okulun yurt kapasitesinde ve yurt kalitesinde hiçbir sorun olmadığı için okul çevresinde ev tutmak isteyen öğrencilerimiz azınlıktadır.
Üniversitenin Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından  kurumsal akreditasyonu bulunmaktadır.

KONAKLAMA
Üniversite kampüs olarak konumlanmış olup, yurt blokları kampüsün içerisinde yer almaktadır. Üniversiteye ait 2 yurt bloğu bulunmaktadır. Yurt odaları öğrenci ihtiyaçlarına uygun düzenlenmiştir ve öğrencilere yüksek standartlarda konaklama imkanı sağlamaktadır.
Yurt odaları Universium & Sortur öğrencilerine özel olarak yeni yapılmaktadır. Yurt binasında her iki yurt odası için ayrı bir banyo tuvalet holü bulunmaktadır. Odalarda konaklayan 4 öğrenci banyo tuvaleti ortak olarak kullanmaktadır. Ayrıca odaların önünde bir boşluk alan bırakılmıştır. Öğrenciler bu alanı ortak kullanmak üzere mutfak olarak değerlendirebilirler.
Yurtların korumalı otoparkı, fitnes salonu, yemekhanesi, sineması, tenis kortları, açık ve kapalı spor tesisleri bulunmaktadır. Yurt ücretleri 100 ile 120 Euro arasında değişmektedir.

FİYAT BİLGİSİ
Mimarlık : (Yıllık) Hazırlık 3000 EURO / Lisans 3000 EURO
İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık : (Yıllık) Hazırlık 3000 EURO / Lisans 3600 EURO
Inşaat Konstrüksiyonları : (Yıllık) Hazırlık 3000 EURO / Lisans 3000 EURO
İnşaat Mühendisliği ( İngilizce ) : (Yıllık) Hazırlık 3000 EURO / Lisans 3000 EURO
İnşaat Mühendisliği : (Yıllık) Hazırlık 3000 EURO / Lisans 2500 EURO