• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER

   
        .
 
 
.
1.Lise Diploması (Lise diplomasının orijinali)

2.Lise Diploması Fotokopisi (Lise diplomasının noterden tasdikli suretine Vilayet Makamı'ndan Valilik veya Kaymakamlık Apostil Mührü bastırılacaktır.) 

3.Pasaport Fotokopisi (Pasaportun yazılı olan tüm sayfalarının fotokopileri) (Pasaportunuzun en az 2 yıllık geçerliliği olmalıdır.)

4.İkametgâh Belgesi (İkamet edilen mahalle veya köy muhtarlığından yeni tarihli olarak ikametgâh belgesi alınacaktır.)

5.Taahhütname (Öğrencinin ailesi tarafından (anne veya baba) herhangi bir notere başvurularak alınan taahhütname belgesinde; “öğrencinin eğitimi süresince okul masraflarının ailesi tarafından karşılanacağının taahhüt edilmesi” ibaresi bulunmalıdır. Bu belgeye noterde herhangi bir tutar yazdırılmamalıdır. Bu belge Öğrencinin Bulgaristan Konsolosluğu'nda Öğrenci Vizesi müracaatında gerekecektir.) 
6.Lise Transkripti (Öğrencinin mezun olduğu liseye başvurularak alınacak olan belgede; lise 1–2–3-4 sınıf ve dönem sonu notlarının açık ve eksiksiz belirtilmesi gerekir. Bu belgenin noter tasdikli suretine Vilayet Makamı'ndan Apostil Mührü bastırılacaktır.) 

7.Yüksek Öğrenim Yeterlilik Belgesi (Öğrencinin mezun olduğu liseye başvurularak alınacak olan belgede; “öğrencinin yurt içi ve yurt dışında yüksek ögrenim almasında herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi bulunmalıdır.Belgeye Vilayet Makamı'ndan Apostil Mührü bastırılmalıdır.) 

8.Biyometrik Fotoğraf (Erkek öğrencilerde yüz ölçüsü 3,6 cm, bayan öğrencilerde yüz ölçüsü 3,4 cm olarak büyültülerek çektirilen fotoğrafta gözlük, şapka, kaşkol gibi aksesuarlar olmamalıdır. Öğrencinin yüzü net bir şekilde görünmelidir. 8 adet Biyometrik fotoğraf gereklidir.) 
9.Adli Sicil Kaydı ( Adliyeden alınan adli sicil kaydının aynı adliyede apostil mühürü yapılması gerekmektedir. 

NOT: Apostil mührü Valilik ve Kaymakamlık makamlarında basılan bir mühürdür. Belgenin yurtdışında üst makamlarda geçerliliğinin olmasını sağlamaktadır.