• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     VİZE İŞLEMLERİ

   
        .
 
 
.

Vize İşlemleri
 
Bakanlık onay belgesi alındıktan sonra vize işlemleri başlamaktadır. Alınacak olan vizenin türü D tipi olup 6 aylık çok girişli bir vizedir. 

  
Vize müracaatı için gerekli resmi belgeler tarafımızca öğrenciye ulaştırılmaktadır. Öğrencimizin vize müracaatında yapması gereken, önce tarafımızdan bildirilecek olan bankanın şubesine giderek, pasaport numarası ile birlikte 100 EURO harç ödemesi yapmaktır. Öğrenci, banka dekontu ve Universium   dosyası ile birlikte Bulgaristan Konsolosluğu’na gidip, pasaportunu ve dosyayı konsolosluğa teslim etmelidir. Bulgaristan Konsolosluğu’nun öğrenciye dosya karşılığında verdiği bilgi fişi numarasını tarafımıza bildirmeniz gerekmektedir. Vize bekleme süresi genellikle 45 gündür. Bu vize tipi oturum vizesi olduğundan işlemler Dış İşleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir ve bu yüzden vize bekleme süresi 45 günlere çıkmaktadır. Bakanlık Onayı ve vize işlemleri toplam 3 ay sürmektedir. Okulların hazırlık eğitimi başlangıç tarihi ise genellikle Kasım ayıdır. Öğrenci, eğer Kasım ayından sonra Bulgaristan’a gidiyorsa yinede geç kalmış olmayacaktır. Üniversitelerimiz ilave gelen her öğrenci için  takviye sınıf açıp, günde 5 saatlik eğitim süresini 7 saate çıkararak aradaki zaman kaybını telafi etmektedirler. 
Ama her şartta tabi ki okula zamanında başlamak, öğrencilerimiz için daha avantajlıdır. Bunun için de 
öğrenciler  evraklarını en geç Haziran ayının son haftası bize eksiksiz olarak teslim etmelidirler. 

Öğrencimiz Bulgaristan’a ulaşımını şirketimizin organizasyonu ile kendisi sağlayacaktır. Otobüse biniş tarihi ve  saatini Universium olarak tayin edip, otobüs biletinin rezervasyonunu da yaptırmaktayız. 

Öğrencilerimiz Bulgaristan’a ulaştığında Universium Eğitim Danışmanı tarafından karşılanacaktır. Danışmanlarımız öğrencimizi transfer aracımızla alıp, birlikte okul asıl kayıt işlemi için eğitim alınacak olan üniversiteye gidilmektedir. Öğrenci danışmanı refakatinde okul yarı dönem ücretini okula ödediğinde üniversitenin asıl öğrencisi statüsüne girmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra yine danışmanımızın refakatinde yurt yerleştirme işlemi yapılmaktadır.