• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     Varna Tıp Üniversitesi

   
        .
 
 
.
Varna Tıp Üniversitesi, Bulgaristan da tıp alanında eğitimin verildiği en iyi üniversitelerden biridir.
Varna Tıp Bilimkenti ( Üniversitesi), 1961 yılında Yüksek Tıbbi Enstitüsü olarak kurulmuştur. 1995 yılında adı Varna Tıp Bilimkenti (Üniversitesi) olarak değiştirilmiştir. Bu kuruluş Bulgaristan'ın 3. büyük tıp bilimkentidir ve Bulgaristan'ın kuzeyinde yaşayan insanlara yeterli ve kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Toplam 15 kürsüye sahip olan üniversitede 246 öğretim görevlisi eğitim vermektedir.
1970 yılından itibaren Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden öğrenci artışı olmuş, Asya, Afrika, Güney Amerika, Türkiye, Yunanistan, Makedonya gibi ülkelerden gelen öğrencilerle üniversite beynelminel bir kimliğe bürünmüştür.
Varna Tıp Üniversitesi misyonu, Bilimkentinin kalitesini en yükseğe çıkararak, tıp bilimini zirveye taşımakla insanları sağlık açısından daha refah bir düzeye getirebilmektir. Dünya çapında ün yapmış ve bunu hak edecek kadar kaliteli bir yüksek eğitim veren Varna Tıp Üniversitesi tıbbiye ve kamu sağlığı alanında yüksek lisans programlarında ilerleme kaydetmiştir ve verilen eğitim Internatıonal Universe of Science and Practise tarafından onaylanmaktadır. FSE, CAE, CPE, TOEFEL sertifikalarından birine sahip olan öğrenciler hazırlık sınıfını geçerek 1. sınıftan eğitime başlayabilmektedirler. Varna Tıp üniversitesi'ne bağlı; Varna, Şumen ve Dobriç'te tıp kolejleri bulunmaktadır. Ayrıca Varna Tıp Üniversitesi Bursa Uludağ Üniversitesi ve Edirne Trakya Üniversitesi ile çalışma içinde bulunmaktadır. Üniversitenin Konumu: Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunan, Karadeniz kordonunda yer almaktadır.

KONAKLAMA
Yurt Ücretleri 50 ile 70 Euro arasında değişmektedir.

FİYAT BİLGİSİ
Tıp Menajerliği : (Yıllık) Hazırlık 3500 EURO / Lisans 5500 EURO
Sağlık Bakımı : (Yıllık) Hazırlık 3500 EURO / Lisans 5500 EURO
Diş Hekimliği Bölümü : (Yıllık) Hazırlık 4800 EURO / Lisans 8000 EURO
Eczacılık Bölümü : (Yıllık) Hazırlık 3500 EURO / Lisans 6000 EURO
Tıp Bölümü : (Yıllık) Hazırlık 3500 EURO / Lisans 5500 EURO
Tıp Bölümü ( İngilizce ) : (Yıllık) Hazırlık 4800 EURO / Lisans 8000 EURO