• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     Pleven Tıp Üniversitesi

   
        .
 
 
.
Pleven Tıp Üniversitesi, Bulgaristan'da tıp alanında eğitimin verildiği en iyi üniversitelerden biridir.
Pleven Tıp Üniversitesi, Bulgaristan'ın 5 tıp üniversitesinden biridir. 1974 yılında kurulmuştur. 1865 yılında kurulan bir hastanenin yerine kurulmuştur.  Eski gelenekleri ve modern teknolojileri birleştirerek gelişmiş bir tesis haline gelmiştir. 
Üniveristenin kendi bünyesinde yer alan hastanesinde öğrencilere hem eğitim hemde pratik yapma imkanı sağlanmaktadır.
Pleven Tıp Üniversitesinin 2 fakültesi bulunmaktadır. Bunlardan biri Tıp Fakültesi diğeri Kamu Sağlık Fakültesidir. Tıp fakültesi sadece tıp bölümünden oluşmaktadır.  Kamu sağlık fakültesinin bölümleri ise sağlık bakımı, sağlık yönetimi ve rehabilitasyondur. Ayrıca Tıp fakültesinde İngilizce ve Bulgarca eğitim dili seçenekleri mevcuttur.
Pleven Tip Fakültesini bitiren 4.081 Bulgar, 482 yabancı uyruklu öğrencı vardır. Üniversitede 29 farklı ülkeden gelen ve öğrenim gören öğrenci mevcuttur. Şuanda üniversitede toplam 756 öğrenci öğrenim görmekte bunlardan 387'si Bulgar, 137'si Hintli ve 232'si yabancı uyrukludur.  Yüksek kalitede eğitmenleri bulunan üniversitede 62 profesör ve doçent,  272 asistan görev yapmaktadır.

KONAKLAMA
Üniversitenin 315 kişilik bir öğrenci yurdu bulunmaktadır. Odalar 2-3 kişiliktir, banyo tuvalet ve devamlı sıcak su bulunmaktadır.

Eğitim Dönemleri
Üniversitede eğitim yılı 15 Eylül'de başlayıp ve 30 Haziran'da bitmektedir. Ders yılı 2 sömestreden oluşmaktadır  ve 15 haftalık periyodlar halindedir. Eğitimde modern teknoloji ve metodlardan yararlanılır. Teorik - Pratik - Küçük Eğitim Grupları - seminerleri mevcuttur. 6-7 kişilik dersliklerde eğitimenlerin her öğrenci ile birebir ilgilenme imkanları bulunmaktadır. 15 haftalık her sömestrenin ardından öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmeleri için 45 günlük bir sınav haftası vardır. 

Pleven Tıp Üniversitesi'in eğitim kalitesini iyi olarak nitelendirebiliriz. Pleven'e bir öğrenci için avantaj oluşturabilecek maddeler yaşam kolaylığı ve ucuzluğu diyebiliriz. Dezavantajı ise Türkiye'e uzak bir şehir olmasıdır. İngilizce Tıp eğitimi Bulgaristan'a ilk olarak Pleven Tıp Üniversitesi'nde verilmeye başlanmıştır. Üniversitenin Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından son kurumsal akreditasyonu 19 Mart 2009 tarihinde verilmiş olup, 6 yıllık geçerliliği bulunmaktadır. Kurum tarafından verilen değerlendirme notu : '' Çok İyi ''

FİYAT BİLGİSİ

Ebelik : (Yıllık) Hazırlık 3100 EURO / Lisans 3000 EURO

Hemşirelik : (Yıllık) Hazırlık 3500 EURO / Lisans 4500 EURO

Rehabilitasyon ve Ergoterapi : (Yıllık) Hazırlık 3100 EURO / Lisans 3000 EURO

Sağlık Yönetimi : (Yıllık) Hazırlık 3100 EURO / Lisans 3000 EURO

Tıp ( İngilizce ) : (Yıllık) Hazırlık 4800 EURO / Lisans 8000 EURO

Tıp : (Yıllık) Hazırlık 4800 EURO / Lisans 8000 EURO