• https://www.facebook.com/universium.com.tr/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=https://wa.me/905558042871
  • https://www.instagram.com/universiumbg/
  • https://www.youtube.com/channel/UCrSnHuG647MiQYKxZyTds_w

Anasayfa


     Sofya Kimya Teknolojileri ve Metalurji Üniversitesi

   
        .
 
 
.
Sofya Kimya Teknolojileri ve Metalurji Üniversitesi, Bulgaristan'da kimya ve metal mühendisliği eğitiminin verildiği en iyi teknik üniversitelerden biridir.
Sofya Kimya Teknolojileri ve Metalurji Üniversitesi çok önemli bir öğretim ve bilimsel araştırmalar merkezidir. Yüksek okul olarak esas misyonu türlü kimya teknolojilerinin metalurji ve otomatizasyonunun geliştirilmesi için temelli araştırmalar yapabilecek, yeni buluşları pratikte uygulayabilecek mühendisler yetiştirmektir. Öğretim programı üstün hedefler içermektedir. 50 yıldan fazla bir süredir Kimya ve Metalurjiye çok sayıda bilgili ve becerili uzmanlar yetiştirmektedir. Bu kadrolarda Avrupa ülkelerinde ve dünyada büyük rağbet görmektedir. Üniversitede öğrenim kalitesine büyük önem verilmektedir. Öğretimin enternasyonelleştirilmesi ve verilen diplomanın geniş geçerlilik kazanması amacıyla Fransızca, Almanca ve İngilizce dillerinde eğitime verilmektedir. Üniversitede ayrıca yüksek lisans ve doktora programları uygulanmaktadır.
Üniversitenin toplam alanı 11,142 m2 olan 6 binadan oluşmaktadır. Tüm ders salonları, laboratuarları, kabin ve idare odaları, modern donanıma sahiptir. Sadece öğrencilere ait 24 bilgisayar salonu bulunmaktadır. Üniversitenin ayrıca kendi bünyesinde faaliyet gösteren matbaası mevcuttur. Gerekli eğitim kitapları ve farklı materyaller burada basıma girmektedir. Kapalı jimnastik salonu, 4 adet tenis kortu, futbol sahası ve fitness salonu  bulunan spor tesisi bulunmaktadır.
Üniversite, Avrupa Birliğinin TEMPUS, SOKRATES, LEONARDO DA VINCI, CEEPUS programlarına katılmaktadir. Üniversiteler arası öğrenci değişim programı olan Erasmus ile öğrenciler Avrupa Birliği üyesi tüm ülke üniversitelerinde eğitim görebilmektedirler. Üniversite Avrupa AKTS sistemini uygulamaktadır. DAD adıyla bilinen yüksek öğretim programı sayesinde üniversite uzun yıllardır Almanya'daki birçok üniversite ile işbirliği içindedir. Her yıl çok sayıda öğrenci Almanya'da çeşitli üniversitelerde staj görmekte ve diploma tezleri hazırlamaktadır. Uzmanlık diplomasıyla dönen bu öğrenciler yabancı yatırımcıların çalıştırdığı müesseselere tercihle kabul edilir.
Üniversite öğrenci şehri olarakta bilinen Studentski Grad'da bulunmaktadır. Öğrenim SüreleriLisans Öğrenim süresi 4 ders yılıdır. Master programı için lisans öğrenim süresinin tamamlanmasından sonra ilave olarak 14 ay öğrenim görülür.
Avrupa'daki diğer üniversiteler ile çok iyi diyalog içerisinde bulunan Sofya Kimya Teknolojileri ve Metalurji Üniversitesi'nin, Avusturya Viyana Üniversitesi ile öğrenci değişim programı bulunmaktadır. Ayrıca üniversite mezunlarına iş imkanı sağlamaktadır. 
Üniversitenin Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından son kurumsal akreditasyonu 9 Şubat 2006 tarihinde verilmiş olup, 6 yıllık geçerliliği bulunmaktadır.

KONAKLAMA
Çağdaş yaşam istemlerine uygun çok sayıda öğrenci yurdunda üniversite adına 1500'den fazla yatak ayrılmıştır. Yurtta konaklamayi  tercih eden öğrenciler için uygundur. Öğrenci yurtları merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılmaktadır. Tüm odalarda tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Yurtlar Sofya'nın öğrenci şehri olan Studenski Grad'ta bulunmaktadır. Burada market, eczane, kafeteryalar, kapalı ve açık spor yerleri bulunmaktadır. Yurtlar yeni yapılmıştır ve çok kaliteli, 3 yıldızlı otel standartındadır. Yurt Ücretleri 50 ile 70 Euro arasında değişmektedir.

FİYAT BİLGİSİ

Metalurji Bölümü ( Almanca ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO

Metalurji Bölümü ( Fransızca ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO

Metalurji Bölümü ( İngilizce ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO

Kimya Bölümü ( Almanca ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO

Kimya Bölümü ( Fransızca ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO

Kimya Bölümü ( İngilizce ) : (Yıllık) Hazırlık 2400 EURO / Lisans 2400 EURO